Logo VakantieStunt
Israel op Wielen Afbeelding Israel op Wielen
Israel op Wielen ***
Bestemming: Rondreizen - Fly en Drive
Israel op Wielen ***

8 Dagen

Ontdek Israel in 1 week van Noord tot Zuid. Een fly-drive waarin u het midden en zuiden van het land (cultuur en woestijn) ontdekt. Een heerlijke combinatie van Israël en Eilat. Geniet van cultuur en strand!Dag 1 Amsterdam - Tel Aviv
40 km, ca. 45 minuten rijtijd
Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv. Aangekomen in Tel Aviv staat uw huurauto klaar op de luchthaven. U rijdt naar Netanya, dat ten noorden van Tel Aviv aan de Middellandse Zee ligt, waar u overnacht. 

Dag 2 Middellandse Zee
35 km, ca. 35 minuten rijtijd
Vanuit Netanya kunt u bijvoorbeeld een uitstapje maken naar de wereldstad Tel Aviv. Ga winkelen in een modern winkelcentrum, bezoek één van de vele musea, flaneer aan de boulevard of bekijk de oude stad Jaffa, dat net onder Tel Aviv gelegen is. Of blijft u misschien liever een dagje rustig in Netanya en geniet u van een dagje aan het strand? Overnachting in Netanya. 

Dag 3 Haifa/Acco/Nazareth/Meer van Tiberias
161 km, ca. 3 uur rijtijd
U rijdt verder naar het noorden van het land. De Bahai Tempel in Haifa met de prachtige tuinen en de oude kruisvaarderstad Acco zijn zeker de moeite waard. Verder naar het oosten heeft u de mogelijkheid om Nazareth te bezoeken. U rijdt door naar het Meer van Tiberias. Daar ligt de stad Tiberas, waar u overnacht. 

Dag 4 Galilea/Safed/Capernaum
134 km, ca. 2 uur rijtijd
Ontdek vandaag de prachtige natuur van het noorden van Israël bij de bronnen van de rivier de Jordaan. Verder kunt u een bezoek brengen aan Safed, de stad van de Joodse Mystiek (de Kabbalah) met zijn vele prachtige synagogen en de kunstenaarswijk. Terug bij het meer van Tiberias komt u bij Capernaum, waar nog een oude synagoge te bezichtigen is. Via Tabgha en de Berg der Zaligsprekingen rijdt u weer terug naar Tiberias voor overnachting. 

Dag 5 Jeruzalem (Oude Stad) via Beith Shean
134 km, ca. 2 uur rijtijd
We laten het Meer van Tiberias achter ons en gaan zuidwaarts naar Jeruzalem. In deze stad hoeft u zich geen moment te vervelen. Vandaag kunt u bijvoorbeeld de Oude Stad bezoeken met o.a. de Scopus Berg, het Hof van Getsemane, de berg Zion, de Klaagmuur, de Via Dolorosa, de Arabische "soek" en de Joodse wijk. Na deze indrukwekkende dag overnacht u in Jeruzalem. 

Dag 6 Jeruzalem (Nieuwe Stad)
Auto laten staan
Omdat u nog lang niet alles van Jeruzalem heeft gezien kunt u deze stad nogmaals bezoeken. De Nieuwe Stad biedt o.a. het Israel Museum, de Knesseth (parlementsgebouw, dat u alleen van de buitenkant kunt bekijken) met de grote zevenarmige kandelaar, het holocaustmuseum Yad Vashem, een miniatuur van Jeruzalem en de gebrandschilderde ramen van Marc Chagall in de synagoge van het Hadassah ziekenhuis. Terug naar uw hotel in Jeruzalem voor overnachting. 

Dag 7 Dode Zee/Massada
168 km, ca. 2 uur rijtijd
Vanuit Jeruzalem is het niet zo ver rijden naar de Dode Zee. Het "drijven" in deze zoute binnenzee is een unieke ervaring. Vlakbij de Dode Zee ligt de oude vesting Massada, waar een groep Joodse vluchtelingen lang stand hielden tegen de Romeinse bezetting. U ziet hier overblijfselen uit die tijd en het uitzicht vanaf de berg is adembenemend.U rijd terug naar Jeruzalem voor overnachting. 

Dag 8 Tel Aviv - Amsterdam
51 km, ca. 39 minuten rijtijd Jerusalem-Ben Gurion
De reis zit erop. U vertrekt naar de luchthaven van Tel Aviv waar u uw huurauto inlevert. U vliegt terug van Tel Aviv naar Amsterdam.Inclusief
  • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
  • Fly-drive zoals beschreven
  • 7 dagen autohuur cat. B
  • 7 overnachtingen in hotels o.b.v. logies/ontbijt


Exclusief
  • Benzine
  • Calamiteitenfonds Reisgelden (€ 2,50 per boeking)
  • Entreegelden
  • Lunches en diners
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Airport Service Charge (ophalen/inleveren huurauto op de luchthaven) $ 28, ter plaatse te voldoen

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail